Tulkit
Virolahden Tulkit ryTulkkien suvut Suomessa


Maamme Tulkit kuuluvat kolmeen eri sukuun, joilla ei todennäköisesti ole sukulaisuusyhteyttä keskenään.

Noin kaksi kolmasosaa Tulkki-nimen nykyisistä haltijoista on Virolahden Tulkkeja. He kaikki ovat sukuseuramme kantavanhempien jälkeläisiä.

Pohjoisen Tulkit muodostavat toiseksi suurimman Tulkin suvun. Nimi mainitaan jo 1500-luvun puolivälissä Kemin Lautionsaaren veroluettelossa. Suvun jäseniä asuu edelleen Kemin ja Tornion seudulla. Tämän suvun Tulkkeja asuu runsaasti myös Yhdysvalloissa.

Kolmatta ja lukumäärältään pienintä Tulkin sukua voidaan nimittää Koiviston Tulkeiksi. Heistä monet muuttivat sodan seurauksena Mäntsälään. Tämän suvun tunnettu kantaisä on noin vuonna 1689 Koiviston Rautaisessa kylässä, Kuolemajärven luoteispäässä asunut Tulkin talon isäntä Olavi Olavinpoika.

Sukujen suuruutta on voitu keskenään verrata vain Tulkki-nimen nykyisten haltijoiden määrän perusteella. Virolahden Tulkkeihin kuuluvat luonnollisesti kaikki kantavanhempiemme jälkeläiset kaikissa polvissa riippumatta sukunimestä.

image
image
image

image

image

image

image

Viisi sukupolvea - Tahvo Tahvonpojan pojan Mikon poika Taneli (1842-1914) ja vaimonsa Saarastiina, poika Anton (1864-1936) ja vaimonsa Leenastiina, poika August (1891-1948) ja vaimonsa Saima, poika Aapo (1921-2011) ja vaimonsa Hanna, poika Jukka (1947- ) ja vaimonsa Maija.

© Virolahden Tulkit ry 2009
Sivun suunnittelu 2009
Webmaster: Jukka T. Tulkki
Yhteydet: jukka.tulkki(at)welho.com